tiistai 12. maaliskuuta 2013

Punainen joulutähti kasvaa puuksi 

Tilan vahtikoira kiltti ja suloinen Linda


Palstalle olen istuttanut lisää sekä taimia, että siemeniä mm. punasipulin- ja paprikantaimia ja lisää unikon siemeniä, herneitä ja Bignonia rosa ja Ipomea variada köynnöksiä.
Taimimyymälässä




Palstat käännetty kohopenkeiksi, siemenet istutettu ja maa kasteltu hyvin.



Teoriatunneilla käsiteltiin espanjassa kasvavia puita. Puiden valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. näkö-, varjo- ja tuulisuoja, esteettisyys ja hyöty. Myös ilmansuunta pitää ottaa huomioon. Täällä talon eteläpuolelle, ihan lähelle taloa ei puita pitäisi istuttaa, koska auringon pitää päästä lämmittämään taloa. Vähän kauempana ne taas suojaavat tuulilta.



Tutustuimme 52 puulajiin, joita täällä kasvaa. Jokaisen puun kohdalla käytiin läpi puun kasvuolosuhteet, erityisominaisuudet, hoito ja mahdolliset tuholaiset, sekä niiden torjunta.
Osaa pienemmistä puista voi hyvin kasvattaa terassilla tai parvekkeella isossa (400 litran) ruukussa. Hyviä
ruukkupuutarhaan ovat mm. tarhapapaija,  aitoviikuna, lamppuharja, oliivipuu ja sitruspuut. Osa lehtipuista on ainavihantia, osa varistaa lehtensä tai vain osa lehdistä putoaa.


Espanjalaisia pensaita ja köynnöksiä kävimme läpi 43:n lajin verran. Niiden istutuksessa ja valinnassa on otettava huomioon mm. kasvin koko , kukinta-aika, tuuliherkkyys, leikattavuus, myrkyllisyys, tuhoeläimet, sekä onko kasvi tarkoitettu aurinkoon vai varjoon.

Teorioiden jälkeen olen käynyt etsimässä kasveja ja puita ja kuvannut löytämiäni.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti