maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vaihto Fuengirolassa sujui hyvin. Kaupunki itse on pieni ja tulee helposti tutuksi. Matkat ostoskeskuksiin taittuivat kävellen. Bussilla ja renfellä (paikallisjuna) pääsee helposti ja nopeasti tutustumaan myös lähi alueisiin (Malaga, Mijas, Marbella...) Fuengirolan läheltä löytyy paljon historiallisia ja kauniita kaupunkeja. Jo Malagasta mm. monta kiinnostavaa museota.
Paikallinen Sofia opisto ja erilaiset yhteisöt (Suomela, Kaleva, suomalainen koulu..) järjestävät retkiä mm. Granada ja  Alhambra, Sevilla, el Torcal (vuori). Matkatoimistojen kautta (espanja, englanti, suomi) löytyy edullisia matkoja esim. Marokkoon tai Gibraltarille.
Suosittelen myös patikointia vuoristossa, joko itsekseen tai ohjatuissa ryhmissä. Maisemat ovat mahtavat.

Alueella asuu paljon suomalaisia. Espanjan kieltä tarvitaan esim. ostoksilla pienemmissä kaupoissa. Paikalliset puhuvat mielellään ja paljon espanjaa,  joskin englannilla pärjää jo monessa paikkaa.

Hintataso on kohtuullinen. Ruoka on halvempaa kuin suomessa. Samoin ravintolassa syöminen, kahviloista puhumattakaan (cafe con leche 1,10 € ja leivos 1,20€).  Ja kun aurinko paistaa melkein aina ja lämpötila talvellakin on miellyttävä on Andalusiasta helppo pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti